OBEC MOČA
DUNAMOCS
Oficiálna stránka obce
A község hivatalos honlapja

Legfrissebb híreink

Voľby 2017 HU

Választási eredmények 2016

Nehéz Ferenc színházi est

Dunamocs Község Önkormányzata tisztelettel meghívja falunk lakosságát az emlékünnepséggel egybekötött

                                                                     Nehéz Ferenc színházi estre.

A koszorúzással egybekötött emlékezést 2015. október 17- én, szombaton17:00- kor tartjuk a katolikus templomkertben.
A megemlékezés után 18:00-tól a program színházi előadással folytatódik a kultúrházban.

XX.HÍDVERŐ NAPOK –DUNAMOCS - SÜTTŐI SÉTÁNY - DUNAPART

Hidvero 

XX.HÍDVERŐ NAPOK –DUNAMOCS
                                                      2015. JÚLIUS 4.

Helyszín:                             SÜTTŐI SÉTÁNY - DUNAPART

Program:

19:00 – kultúrműsor

            - utcabál –zene : Mikle Péter

22:00 -  úszó mécsesek érkezése a Dunán, tábortűz

              Ételek,italok bő választékban : kemencés lepény, kürtöskalács,sült hal, birkapörkölt.

Mulassunk együtt !

Mulassunk együtt !


A CSEMADOK alapszervezetének vezetősége értesíti a nótakedvelőket, hogy 2015. március 28-án 18:30 órai kezdettel megrendezi a már hagyományos NÓTAESTET a kultúrházban.
Jegyárusítás  március 22-én vasárnap 15:00- 17:00-ig a kultúrház emeletén.
Belépőjegy ára az árusítás napján 7 
€, további napokon 10 € ,mely tartalmazza a vacsorát is.
Érdeklődni lehet a 0905 936 782-es telefonszámon.

Minden nótakedvelőt szeretettel várnak a szervezők !

husle

Meghívó 1848

           Dunamocs község önkormányzata és a CSEMADOK helyi  vezetősége 2015.március 15-én 15:00 órai kezdettel koszorúzással egybekötött megemlékezést tart az 1848-49-es szabadságharc évfordulója alkalmából a református templomkertben. A koszorúzás után az ünnepség kultúrműsorral folytatódik a helyi kultúrházban.
Mindenkit szerettel várnak a szervezők!

1848

Meghívó 27.3.2015

A dunamocsi Gazdaközösség értesíti a tagokat,hogy 2015. március 27-én 18:00 órai kezdettel tagsági gyűlést tart a helyi kultúrházban.

Bérbeadó lakások Dunamocson

Energiatakarékos, felújított lakások bérbeadók Dunamocson! Csendes, kellemes környezetben, parkolóhelyekkel, nagy, zárt udvarral az iskola és az óvoda épületétől 50 méterre. Augusztusban elfoglalható! Érdeklődni lehet személyesen a dunamocsi községházán vagy munkaidőben a 035/7777 990 telefonszámon.

Információk (a linkekre kattintva):

Lakbér
Alaprajz

Látványterv:

Utószó a VI. Kék Duna Futáshoz

Már több mint 6 éve annak, hogy maratonfutónk, Kele Géza gondolt egy merészet, és nekilátott beteljesíteni élete egyik fő feladatát: megmozgatni a tömegeket. Így született meg egy eleinte még gyerekcipőben járó kezdeményezés, mely lassan, de biztosan felcseperedett, és a régió egyik legnagyobb sportrendezvényévé nőtte ki magát. Idén június 28-án már 6. alkalommal került megrendezésre a dunamocsi Kék Duna Futás, több mint 200 sportolni vágyó fiatallal, felnőttel, időssel a rajtnál.

Bővebben...

Kerékpár

Cyklotrasa

HUSK kerékpár körútvonal csatlakozva az EUROVELO 6 / HUSK cyklookruh napojený na EUROVELO 6

A pályázat - amelynek kivitelezése 2014. január 01-től 2015. április 30-ig tart - vezető partnere Dunamocs község (SK).  A Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 keretén belül az EU finanszírozásával valósul meg Neszmély (MO), Dunanalmás (MO), Almásfüzitő (MO) és Oroszlány (MO) önkormányzatok együttműködésével (kódja HUSK/13014/2.3.1/0005).

A partnerek a tevékenységeket közösen állították össze az aktuális helyzet szerint a határ mindkét oldalán, amely biztosítja a vissza nem térítendő támogatás hatékony felhasználását, összhangban a HU kormány aktuális fő célkitűzéseivel, amely nem más, mint kerékpárutak építése Rajkától Budapestig, valamint a SK kormány céljával (1364/2011 (XI.8) Korm. Határozat): kerékpárút kiépítése a Duna mentén a komáromi járásban (lásd 382/2008 sz. rendeletet).

A projekt keretén belül a határ szlovák oldalán Komárom – Izsa – Path – Dunaradvány – Dunamocs – Karva Duna menti szakaszán kerül kiépítésre kerékpárút, valamint pihenőhelyek. A kerékpárút csatlakozik a Dunai kerékpárútra, mely a legismertebb és a leglátogatottabb Európában, továbbá az EUROVELO 6 út részét képezi, ami az Atlanti-óceántól (Franciaország) a Fekete-tengerig (Románia) halad át.

 

A határ magyar oldalán az építési engedélyhez projektdokumentáció és megvalósíthatósági tanulmány készül a kerékpárút kiépítésére Almásfüzitő, Dunaalmás, Neszmély és Oroszlány részére. Az előkészített tervdokumentációk biztosítják a beruházások felgyorsítását az utak befejezésére a magyar oldalon is.

www.husk-cbc.eu

A 6. "Kék Duna" Futás eredményei


Idén is megrendezésre került a dunamocsi "Kék Duna" Futás, immár 6. alkalommal. A rendezvény minden eddiginél nagyobb sikert hozott, hiszen több, mint 200 sportoló, ill. sportolni vágyó állt rajthoz.

Bővebben...

Apostol élő koncert Dunamocson!

Apostol

Minden kedves bulizni vágyót nagy szeretettel vár a rendezőség 2014. július 20-án, vasárnap 17 órai kezdettel!

VI. "Kék Duna" futás

A nagy sikerű dunamocsi "KÉK DUNA" FUTÁS idén 6. alkalommal kerül megrendezésre. A tavalyi évben is már több százan sportoltak ezen a napon, idén is  szeretettel várunk minden mozogni vágyót Dunamocs főterén, június 28-án. Lehet futni vagy kocogni, ám ha valaki gyalogolni szeretne, azt is megteheti a festői Duna-parton, a hűs nyárfák alatt, a Duna közvetlen közelében. Legnagyobb vagyonunk az egészség, gyarapítsuk hát sporttal! Közös rajt: 11.00.

 

Házassági fogadalmak megújítása


Az idén kerek házassági évfordulót ünneplő dunamocsi párok a hétvégén egy kisebb ünnepély keretein belül újra "kimondták az igent". Először az esketőteremben hangoztak el a szent szavak, majd ennek megünnepléseként a Simsik-étteremben folytatódott a jeles nap.

Tekintse meg az ünnepségről készült képgalériánkat a Facebookon, ide kattintva.

TB 25. forduló, Keszegfalva - DFC 2:4

Fényes diadalt aratott a Dunamocsi FC csapata Keszegfalván. A végig szakadó eső sem jelenthetett akadályt számunkra, sőt egy gólt a nedves talajnak (is) köszönhetünk.

Diákcsapatunk szintén tündökölt, fölényesen legyőzve Tany csapatát.

Összefoglalók ide kattintva.

Májfaállítás 2014

A dunamocsi kultúrális bizottság szeretettel meghívja a falu apraját-nagyját az idei hagyományos májfaállításra, melyet gyermekjátékokkal kötünk össze. A májfa feldíszítését az esti órákban hangulatos szalonnasütés követi.

A program április 30-án, 17 órakor kezdődik, a község főterén.

TB 22. forduló, DFC – Búcs 4:2


Rendkívül izgalmas, fordulatos meccset, igazi rangadót szurkolhatott végig a dunamocsi pályára kilátogató mintegy 200 szurkoló. A vége megérdemelt hazai győzelem, de korántsem könnyű úton. Búcs elleni létfontosságú diadalunk bővebb összefoglalója ide kattintva olvasható el.

 

Wi-Fi a főtérenA mai naptól kezdve ingyenes WIFI hálózat érhető el Dunamocs főterén és közelében!

A hálózat neve Dunamocs, jelszóval nem védett. Mindenkinek hasznos és kellemes internetezést kívánunk!

TB 18. forduló, DFC - Szilos 4:2Hazai pályán aratott 4-2-es sikert a Dunamocsi FC a szimpatikusan küzdő szilosi csapat ellen a Területi Bajnokság 18. fordulójában. Olvassa el rövid beszámolónkat a meccsről!

TB 17. forduló, Csallóközaranyos - DFC 0:0

 
Új rovatot indítunk községünk honlapján, mely rendszerint a Dunamocsi FC hétvégi mérkőzését hivatott összefoglalni néhány mondatban.

Múlt vasárnapi csallóközaranyosi látogatásunk rövid beszámolóját, a bajnokság állását és következő meccsünk időpontját ide kattintva olvashatja el.

Március 15-ei megemlékezés

 

Az 1848-49-es magyar forradalom és szabadságharc kitörésének 166. évfordulóján Dunamocs polgárai is méltóképpen tisztelegtek a hősök előtt, akik életüket áldozva küzdöttek a magyar nép szabadságáért.

Bővebben...

DFC-játékosok a magyar-finn meccsen

 

Négy dunamocsi fiatal focista útra kelt, hogy élőben tekintse meg a magyar válogatott finnek elleni barátságos mérkőzését. Bár a magyarok játéka, és maga a meccs is csalódást keltő volt, fiataljaink mindvégig remekül érezték magukat. Élménybeszámolójuk ide kattintva olvasható el.

 

 

Szól a nóta

A CSEMADOK alapszervezetének vezetősége felhívja a nótakedvelők figyelmét, hogy 2014.február 22-én,szombaton 18:00 órai kezdettel megrendezi a már hagyományos NÓTAESTETa kultúrházban.
 
Jegyárusítás február 16-án ,vasárnap 15:00-tól 17:00- ig a kultúrházban. A belépőjegy ára 7 Eur., amely magába foglalja a vacsorát is. Minden érdeklődőt szeretettel vár a rendezőség!
Husle

NEHÉZ FERENC SZÍNHÁZI EST

Dunamocs község önkormányzata tisztelettel meghívja falunk lakosságát az emlékünnepséggel egybekötött

Nehéz Ferenc színházi estre

A koszorúzással egybekötött emlékezést 2013 október 11- én, pénteken 17.00- kor tartjuk a katolikus templomkertben.
A megemlékezés után a program színházi előadással folytatódik a kultúrházban.

 

 Shinhaz

Upracme

Upracme

Lávakövi ROADSHOW 11.08.2013

Roadshow

A részletekért kattints ide!

Duna futas 1

Duna futas 2

Csendes gyertyagyújtás

Anyak Napja

 

a II. világháború hősi halottainak és áldozatainak emlékére. A dunamocsi önkormányzat május 8-án, szerdán este 20:00 órára tisztelettel meghívja mindazokat, akik szeretnének megemlékezni a hősi halált halt vagy eltűnt honfitársainkról. A megemlékezés helyszíne a dunamocsi áldozatok emlékműve a helyi református templomkertben.

Anyák napja

Anyak Napja

 

Az önkormányzat mellett működő kulturális bizottság valamint a helyi alapiskola és az óvoda igazgatósága tisztelettel meghívja az édesanyákat, nagymamákat és minden kedves érdeklődőt május 5-én vasárnap 14:00 órára a kultúrházba az anyák napi műsorra.

Májfaállítás 2013

Majus


A községi hivatal mellett működő Kultúrális bizottság szeretettel meghívja a falu apraját- nagyját április 30-án 18.00 órára a falu főterére a hagyományos májfa állításra, melyet gyermekjátékokkal kötünk össze. A májfa feldíszítését az esti órákban hangulatos szalonnasütés követi. 

Borverseny meghívó 2013

Borverseny

 

A Dunamocsi  Borászok  és  Szőlészek  Szövetsége  tisztelettel  meghív  minden  borászt, borbarátot  és  kóstolni  vágyót  2013. április 13-án,  szombaton  13:00  órai  kezdettel  a dunamocsi kultúrházban megrendezésre kerülő hagyományos borversenyre. 

Bővebben...

Ferguson: A jó mocsi bornak nehéz ellenállni

Foci_01

 

A dunamocsi fociklubban nem csak a teljesítmény javul, de a humorral sem állnak rosszul. A klub egy érdekes videót dobott fel a legnagyobb megosztóra, ahol a dunamocsi alakulat brillírozását és a helyi bort a foci egyik legismertebb alakja

Bővebben...

A szurkolók is díjazták a DFC-t

2013. Február 9.

Foci_01

 
Február 9.-én tartotta évzáró gyűlését a Dunamocsi Futball Klub. Az elnök és az edző is értékelte az elmúlt évet. Megemlítették az elhullatott pontokat és a kisebb – nagyobb hibákat is, de összességében sikeresnek ítélték a teljesítményt. kiemelve, hogy a két évvel ezelőtt kitűzött – akkor rendkívül merésznek tűnő – tervet a csapat teljesítette.

Bővebben...

Dunamocson is lobog a székely zászló

2013. Február 17.

Szekely

 
Az önkormányzat és az MKP közös rendezvényén a dunamocsi községháza épületére is kitűzték a székely zászlót, ezzel kifejezve, hogy a község kiáll a székelyföldi magyarok szabad szimbólumhasználata mellett.

Bővebben...

Meghívó - CSEMADOK

 

A CSEMADOK helyi alapszervezetének vezetősége felhívja a nótakedvelők figyelmét, hogy 2013.2.23-án, 18°° órai kezdettel idén is megrendezi a már hagyományos NÓTAESTET.

Bővebben...

EU_logo

 

RRA Logo

Regionálna rozvojová agentúra Komárno
+421 (0)35 77 33 105
rrakn@rrakn.sk
www.rrakn.sk

Geoportal baner

A DAC Dunamocs szponzora

Joola

Dlhodobá predpoveď počasia

Facebook

Facebook

Testvértelepüléseink

         Süttő

Sutto

          www.sutto.hu


         Kocs

Sutto

          www.kocs.hu

Községi hivatal

  • Cím: Dunamocs 168
  • 946 37 Dunamocs
  • Telefón: 035/7777990 (Titkárság és anyakönyvvezető)
  • 035/7777991 (Adók és illetékek)
  • Fax: 035/7777991
  • IČO: 00306576
  • DIČ: 2021046698
  • e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.