Navigáció

Tartalom

31.03.2020

Ajánlások a COVID-19 esetére

Ajánlások a COVID-19 esetére

Bővebben

23.03.2020

Autóbusz menetrend változása

Felhívjuk a figyelmet,hogy március 25-től visszavonásig az autóbuszok a nyári szünidei menetrend szerint közlekednek!

Bővebben

12.03.2020

A SZLOVÁK KORMÁNY 2020. március 11- i 111. sz. határozata .

A SZLOVÁK KORMÁNY 2020. március 11- i 111. sz. határozat alapján az 1994/42 sz. törvény értelmében egész Szlovákia területén a koronavírus általi megbetegedések végett elrendelte 2020. március 12, 6:00 órától rendkívüli állapot kihirdetését. De mi is a szükséghelyzet? Szükséghelyzetben az állam védőeeszközöket adhat az egészségügyben dolgzóknak az Állami Tartalékalapból. Emellett az állam arra is kényszerítheti a szlovákai cégeket, hogy ne adjanak el a védőfelszereléseket külföldre. Azonkívül, hogy a kormány beavatkozik a vállalkozói jogba, az állampolgárokat is kötelezheti arra, hogy írják össze, milyen növények és állatok vannak a tulajdonukban, amikre élelmiszerhiány esetén akár jogot is formálhat az állam. A járási hivatalok pedig szükséghelyzet esetén bevonhatják az embereket a mentési munkákba. A hotel-és szállástulajdonosoknak szükséhelyzetben lakhatást kell nyújtaniuk az arra rászorulóknak. Pellegrini kijelentette, erre valószínűleg nem lesz szükség. Ha a szükséghelyzet kihirdetése nem elégséges, akkor a kormány elrendelheti a szükség-, illetve rendkívüli állapotot. https://parameter.sk/koronavirus-percrol-percre-eletbe-lepett-szukseghelyzet-szlovakiaban-ujabb-szigoritasok

Bővebben

10.03.2020

Szlovák Közegészségügyi Hivatal határozata

A Szlovák Köztársaság Központi Válságstábja 2020. március 10-től (keddtől) márc.23-ig hivatalosan betiltotta sportesemények, kulturális és nyilvános rendezvények megtartását az egész ország területén.A központi válságstáb egyúttal elrendelte, hogy 14 napos kötelező karanténba vonuljanak azok az állampolgárok, akik a koronavírus-járvány sújtotta országokból: Olaszországból, Kínából, Dél-Koreából és Iránból érkeznek haza.

Bővebben

09.03.2020

Felhívás

A Szlovák Köztársaság Belügyminisztériumának rendelete értelmében tájékoztatjuk Önöket, hogy 2020. március 6-tól visszavonásig életbe lépett a társadalmi, kulturális és sportrendezvények megrendezésének korlátozása, valamint a csoportos összejövetelek szervezése a koronavírus terjedésének megelőzése céljából.

Bővebben